torsdag 14 juni 2012

Första filten!

Lille mannen har en jättegosig filt med velour på ena sidan och teddy på andra som han har över benen i bilen eller vagnen när vi är ute och åker. Senaste tiden har han börjat äta upp denna filt, största nöjet är att bita i teddyn och dra ur trådar ur den som han sen sitter och tuggar på...inte så bra.
Så då fick jag anledning att sy min första filt som jag varit sugen på ett tag!

Den är sydd i tyget Sommarskogen från Znok med baksida av Ernst-ränder i vitt med grå rand från Ernst Textil och är kantad med brun interlock från Hilco som jag köpt på Sydilla.

Tyget jag kantar med är ju bredd 150 cm så det räcker inte hela vägen runt, så jag sydde ihop två bitar och när jag körde över skarven med min CoverPro så tryckte jag ner fronten på pressarfoten för att förhoppningsvis slippa hoppstygn som det kan bli när det är för tjockt. Det gick bra! 
Är ju inte så kul att behöva börja om med hela kantbandet när man kört 150 cm redan....

Kantningen är körd med 4-vik. Start och stopp av kantband är dolt under namnlappen.

Här är resultatet:Så här blev skarven av kantband, godkänt tycker jag!

4 kommentarer:

 1. Ursnygg! Älskar tygkombon!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!! Först tänkte jag brun baksida bara, men kändes så platt...så när jag la denna intill så var det kärlek så då var valet inte så svårt =)

   Radera
 2. Hur fin som helst! Säger som Sandra: Riktigt bra kombination!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Tino älskar den med, pekar på alla djuren och säger där och nickar :))

   Radera