onsdag 27 juni 2012

Härliga inköp och mysiga byxor

Idag har varit en rolig dag, för idag var vi på lite nostalgisk roadtrip och i samband med denna så var vi även på Skroten i Kinna. Mycket rolig affär med bra priser på tygerna =)

Handlade många roliga tyger, lite spets, resår och tråd. Nova behöver ett nytt överkast så hon valde själv ett gosigt fleecetyg som vi köpte till detta. Hon var väldigt bestämd med vilket hon ville ha och för mig som gillar tyg är det ju bara roligt att hon visar sådant intresse, så självklart fick hon det som hon önskade.

Dagens härliga inköp!

När jag hade namnsdag, vilket faktiskt var på midsommarafton så fick jag två tidningar; Burda Easy och Sömnadsmagasinet. Har aldrig tittat i någon av dem tidigare, gör ju i stort sett alla mina mönster själv så det var väldigt roligt att få dessa som inspiration och då jag tänkt sy lite mer till mig själv så är det ju roligt att prova lite klara mönster och se hur det går. Fastnade för ett par mysbyxor i Burda Easy som jag köpte tyg till idag, och nu på kvällen så kliade det så i fingrarna att jag inte kunde låta bli att sy dem. La till lite spets vid fickorna, för övrigt följde jag mönster och anvisningar till punkt och pricka, vilket är MYCKET ovanligt för att vara mig som gärna annars ska ändra lite här och där. Mätte även mig själv innan för att få fram rätt storlek för just mig, kom fram till att jag skulle ha stl 40 vilket stämmer rätt bra normalt då jag ligger på 38/40.

När de var klara att prova så såg de inte alls ut som på bilden...mina var mycket pösigare i benen och mycket längre så de korvade sig...inte alls bra! Så jag fick sätta mig och ta in dem ca 2 cm på varje ben och 3 cm i grenen för att de skulle bli som bild enligt nedan.
Min kära sambo skrattade lite åt dem och fick sig då en sur kommentar för det är inte jättekul när man lagt ett par timmar och det inte blivit bra. Men nu är det bra! Och det kommer han få se i morgon när han vaknar! Dock är de ju fortfarande längre än de i tidningen....

Så mitt tips om du ska sy dem: lägg inte till 1,5 cm i sömsmån som de föreslår och lägg ingen sömsmån alls på längden, de blir långa ändå! (jag har beninnerlängd 84 så var rädd de skulle bli korta..men det blev de verkligen inte)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar