lördag 28 juli 2012

Äntligen lite regn så jag fått sy!

Nu på sommaren så är det mycket jobb med trädgård, utbyggnaden och ommålning av huset som ska bli brunt med vita knutar i stället för grönt med vita knutar.
Så sömnaden är rätt låg just nu, men längtan hög!

Så idag när regnet öste ner så gick jag och dottern till syrummet medan lilleman sov middag.
Först lagade jag några av mina leggings som gått sönder i grenen, samt satte muddar på en fleece som hade lite för korta ärmar. Så nu är en av ridtröjorna fixade inför hösten.

Efter det modifierade jag mitt gamla mönster på singoallatop till Nova. Förlängde både ärmar och längden på den samt ökade bredden lite. Sist blev den nämligen för liten, uppskattad till ca 98 istället för 110/116 som dottern drar nu. Sist sydde jag i vävt men idag tog jag en jersey som jag inte kunde sätta fingret på riktigt varför jag gillar så...men kom på sen att när Nova var 1-2 år hade hon en tunika från Name It tror jag det var som var just cerise med orange hjärtan, den älskade vi verkligen. Tror kompisarnas dotter Hilda fick ärva den.

Så nu har Nova äntligen en i liknande färgsättning igen! Gjorde en applikation av en bit interlock från spillådan, tycker det är roligt med applikationer för då tar det liiite längre tid att göra ett plagg vilket är bra så de inte drunknar i kläder :)


7 kommentarer:

 1. Men så fin! Älskar färgerna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Tack!! Jag med, blir glad bara av att se den! :)

   Radera
 2. Japp, Hilda fick den. Vi har använt den en hel del =)

  SvaraRadera