onsdag 4 juli 2012

En favorittunika i repris!

Har länge varit sugen på att göra en lite somrigare modell av min favorittunika, så på syträffen såg jag till att göra slag i saken.
Modellen är ett plagiat av en tunika som jag köpt på Gekås och som jag bara älskar. Nu har jag äntligen även ritat av den så jag kan göra hur många jag vill. Detta är andra gången jag gör den och självklart måste jag pilla med lite små ändringar här och var.
Jag är så himla kär i  modellen, så härlig och luftig! Kan varieras så bra med, även snyggt med ett skärp till.

Den är sydd i stl M/L, gjorde den medvetet lite större än sist då jag ville ha lite extra fladder i den.
Sydd i vit jersey inköpt på Skroten och även stretchspetsen kommer därifrån, den valde jag ta i en lite mer cremefärgad ton för att bryta av. Kantad med interlock från Hilco.

När jag använde den första gången så skulle jag på kvällen natta lilla Tino, då läckte såklart hela nattflaskan ut över tröjan så den fick åka direkt i tvättmaskinen...vill ju inte riskera det är fettfläckar på den direkt...den klarade tvätten utan minsta skavank, alltid skönt veta!6 kommentarer:

 1. Jättefin!! Verkligen somrig och fin!!

  SvaraRadera
 2. Jag gillar den också, perfekt basplagg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du med en därifrån? Vad kul! Den är verkligen underbar så kul kunna sy sina egna!

   Radera