söndag 19 augusti 2012

En underbar syhelg är till ända!

Åh vilken rolig och givande helg det har varit! Många goa skratt med ett gäng supermysiga och roliga tjejer! Längtar redan efter nästa träff! Extra stort tack till Helena som fixade denna träffen!!

Innan träffen så övade jag på rullfåll på min overlock och fick till en på mitt vis...men mitt mål var att ta reda på om det var rätt sätt och hur andra gör och sen även kunna göra det riktigt bra själv! Detta mål uppnåddes och resultatet på träffens rullfåll kommer inom några dagar. Men i detta inlägg kommer ni få se det jag gjorde själv hemma då det sitter som applikation på en av tröjorna jag ska visa idag!

Jag hade ju ingen tid eller inspiration innan träffen till att rita egna mönster eller komma på vad jag ville sy...så i min sista beställning hos Sydilla så slängde jag med senaste numret av Ottobre nr 4/2012.
Sen fick Nova välja vad hon ville ha och jag valde tyger till detta och till Tino valde jag att sy hela 4 st Little Lamb i stl 92. Jag klippte även en till Nova i stl 116 i tyg från två tröjor min storasyster lämnat för möjligt återbruk. Jag hann sy tre av Tinos och så Novas på träffen. Den sista till honom gör jag nog i veckan. Men ingen brådska på nåt sätt för jag är inte ens säker på att de passar, kanske blir så att han kan ha dem först vid dagisstarten i januari 2013 :-) än så länge drar han 86/92 men men är mer 86. Dock vill jag inte sy något mer i 86 eftersom han har så det räcker i den storleken och ändå redan påbörjat 92 som jag däremot tror han kommer ha ett bra tag nu.

Jag passade på att fota mina kläder på provdockan som Helena hade med sig, åh vad jag skulle vilja ha en egen, eller helst två i olika storlekar!

Stl 92 sydd i tyget Sommar från Znok och ärmarna är Hilcos campan köpt hos Sydilla, den är även kantad med Hilcos svarta interlock, ärmmudd är svart muddväv från Stoff och Stil.


Stl 92 sydd i orangeröd supermjuk jersey med sköldpaddor som jag tror Små Vi/Mina Små sålde innan de la ner enligt vad jag kan hitta på google. Jag bytte till mig endast en liten bit av detta med Alice på förra syträffen med tanke på just en tröja till Tino. Den är jättemysig! Ärmarna är brun och vitrandiga i tyg från Znok. Halslinningen är kantad med Hilcos bruna interlock. Har kört dekorsöm vid ärmmudden och nertill är den dubbelfållad så det är fyra trådar, kul detalj bara.Stl 92 och denna är hälften nytt och hälften återbruk. Det blå och vitrandiga är återbruk från en tröja och ärmarna är Ernstränder vit botten med röd rand. Kantad med Hilcos vita interlock och muddarna är vit muddväv från Stoff och Stil. Applikationen framtill blev inte alls som jag hade tänkt mig då jag inte hade riktigt rätt material hemma...men men den är tänkt som en dagiströja och jag tycker den duger gott till det!Sist ut är Novas raglan i stl 116 som är återbruk av två tröjor från min storasyster som sagt. Från den ena tröjan klippt jag en 3 cm bred remsa som jag körde rullfåll på runtom på mitt vis, jag körde först och drog sedan i tyget. Har förstått efter träffen att de flesta drar medan de syr. Men resultatet blev i stort sett detsamma. Denna remsa sydde jag sedan fast som en pinne för papegojorna att sitta på. Halsen är kantad även den med 3-vik och Hilcos svarta interlock. Svart muddväv från Stoff och Stil på ärmslutet där jag även kört en svart dekorsöm efter jag sytt på dem, syns dåligt på bilden. Fålla gjorde jag inte då jag klippte och återanvände den gamla fållningen på tröjan jag återbrukade. Smidigt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar