måndag 27 augusti 2012

Ett par toppar till mig själv

Min kära kompis Petra efterfrågade lite kläder till vuxna för ett tag sedan. Och jo, visst syr jag en del sånt med, mestadels till mig själv då det är enklast så. Så nu ska ni i alla fall få se ett par alster till mig själv gjorda sista veckorna!

Jag har ju en del favoritkläder som man brukar ha och dessa toppar är ritade och sydda med en av dem i åtanke, med en del justeringar för att bli precis så som jag vill ha dem. Och nu äntligen har jag fått till ett mönster som funkar och blir så som jag vill ha det.

Den rosavita sydde jag häromdagen när jag skulle bort på grillning hos svärföräldrarna och inte kände jag hade nåt kul att ta på mig! Bra när man har ett mönster som funkar, bara välja tyger man gillar då! Denna är av Ernst-ränder.Den rödvita sydde jag på träffen i Nossebro av tyg som låg med i en stuvsamling jag köpte på en lokal köp och säljsida i våras...på denna gjorde jag en liten miss då jag sydde ihop bakstyckena först så skarven på halsringningen hamnade fram..detta löste jag genom att sätta en knapp som detalj över skarven, riktigt snyggt! Är ju så en del detaljer blir till, just när man gör fel. Men så blir det så rätt. Så detta kommer jag använda medvetet framöver med tror jag! Man tvingas ju bli lite kreativ när man gör nåt som man inte tänkt, men det är ju det som är det roliga med att skapa, man vet aldrig hur det blir i slutändan =)

Båda är i stl 38/40 eller M.7 kommentarer:

 1. Wow!! Jätte snygga toppar, helt i min smak. Nu blir jag bara ännu mer sugen på att sy till mig själv. Tack för inspiration. :)

  SvaraRadera
 2. Så fina toppar!!! Oxå helt i min smak!!
  Kanske man ska sy nåt till sig själv igen, det var ju ett tag sen!

  SvaraRadera
 3. Kanonsnyggt!! Helt klart inspirerande.

  SvaraRadera
 4. Tack snälla ni! Vad glad jag blir för era fina kommentarer ! Det värmer! :))

  SvaraRadera
 5. Emma Silfverberg29 augusti 2012 06:00

  skiitsnygga ju :)
  absolut min typ av toppar :)
  tar du beställningar?
  / Emma Silfverberg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! Jo ibland gör jag det. Men har sällan tyg hemma i den mängd som behövs till en vuxentröja, så krävs lite planering :)
   Maila dexdemonia@hotmail.com om du är intresserad :)

   Radera