tisdag 18 september 2012

Återbruk - denna veckans utmaning!

Ja inte för att det är nåt nytt för mig, jag har ju hållt på med återbruk mer eller mindre hela mitt liv. Men det är kul när utmaningen handlar om något som man gillar. Och jag har en rätt stor hög med kläder som är tankar att bli något nytt, så nu fick jag en god anledning till att komma igång med detta! Kul!

Mitt bidrag denna veckan blir ett komplett set med byxa, body och hjälmmössa. Allt i storlek 62/68, mössan passar huvudmått 36-40.

Byxorna är sydda av min storasysters gamla stretchjeans och har ljusrosa mudd från Stoff och Stil. Sedan gjorde jag applikationer av jeansrester från samma byxor och lite muddväv.

Bodyn är sydd av en av tröja som jag fått av en kvinna som heter Inger som jag valde att spara lite från urringningen på. På denna gjorde jag en rundad knäppning i nacken. Den är kantad med marinblå interlock från Hilco och har KAM-knappar i stl 16.

Den matchande hjälmmössan är av muddväv och har applikationer från både tröjan och jeansen ihop med en söt knapp jag köpt på en loppis. Den är även fodrad med det ljusblå tyget från tröjan.

Allt är sytt efter egna mönster.
Dockan Grace som agerar modell här har stl 38 på sitt huvud, Så runt 36/40 passar just denna.


2 kommentarer: