fredag 14 september 2012

En utmaning är avklarad!

Ibland för att förhöja stämningen i min sömnad så tycker jag det är kul att anta lite utmaningar! Just nu pågår en sådan utmaning i gruppen Vi Sytokiga på Facebook. Att man varje vecka ska sy 3 plagg som man visar upp och denna vecka fanns det även med en utmaning om att sy kalsonger.

Jag gjorde ett par av eget mönster till min sambo i present på alla hjärtans dag...de har han inte kvar längre...och ja, de blev väl inte det bästa jag gjort precis så jag förstår honom. Han var snäll att använda dem ett par gånger iaf =)

Så tänkte att det får bli ett par i mindre modell denna gången och jag utgick då efter trosmönstret från Ottobre som jag sydde för några dagar sedan till Nova och ritade om dem till kalsonger i stället. Dock har jag ingen koll på hur mycket fodrade barnkallingar är så dessa är fodrade både framtill och mellan benen, lite dubbelsäkrade så att säga. De är i stl 110 och jag sydde dem av en bit från en gammal tröja (det svarta) och några restbitar av nattågen i grönt, svart och vitt.Kantade med Hilcos svarta interlock och svart muddväv från Stoff och Stil i midjan.

Jag gjorde det hemska misstaget att klippa framdelen upp och ner...gahhh! Sånt avskyr jag och det såg jag förstås först när jag hade satt ihop dem och eftersom jag eg inte hade annat syfte med dessa än att klara utmaningen så valde jag att låta det vara.

Dock ska de inte slängas utan de ska postas till en liten herre som kan, om han vill, använda dem!Sedan har jag slutfört en beställning på en värmande halskrage till en sötnos som heter Illion! Hoppas han håller sig varm och go i vinter och att mamma blir nöjd även hon!

Den är sydd i JNY:s zigzag och har svart fleece på baksidan. Två KAM-knappar bak i stl 20.
Kragen går att vika upp/ner framtill efter smak och tycke.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar