torsdag 6 september 2012

Kjol för fina snurrar!

Denna modell är så himla fin och för en tjej som gillar att dansa är den perfekt då den nästan står rakt ut när man snurrar runt!

Mönstret är nr.30 Groovy från Ottobre nr 4/2012 och är i stl 110.

Jag sydde den på träffen sist men har inte visat den förrän nu då det kommit annat emellan, finns så mycket jag vill blogga om och man ska ju hinna med allt =)

Det som är kul är att jag gjorde min första (eller ja egentligen andra) rullfåll på denna kjolen, det var ju mitt mission att kolla in hur andra gjorde på träffen och det visade mig snälla Jennie. Vi gjorde på olika sätt men fick fram samma resultat, kul att jämföra och inse att samma sak går att göra på olika sätt. 

Det randiga tyget är campanello från Hilco inköpt på Sydilla. Rosetten är gjord genom att köra en remsa av tyget genom 4-vik på Cover Pron, sen har jag sytt fast den och därefter knutit. Mudden är rundsydd och av den typ av mudd som jag egentligen inte gillar...men den matchade så bra så jag tog den och valde göra den ca 4 cm kortare i stället. Problemet med denna mudd är att den töjer sig och inte behåller sin spänst. I framtiden kommer jag endast att köpa hem muddväv från Stoff och Stil då det är den enda jag tycker håller i längden.
Den rundsydda är ok att kanta med då den är mjuk och följsam, men som mudd...nej tyvärr inte enligt min smak.

Här är iaf kjolen!
2 kommentarer: