måndag 17 september 2012

Mössor inför höst och vinter

I våras var jag med i en mössinsamling till barn som behandlas på Astrid Lindgrens Barn och Ungdomssjukhus i Göteborg. Det går ut på att man kan skänka nya egensydda mössor som samlas ihop och sedan lämnas in till sjukhuset där sedan sjuka barn/deras föräldrar kan få välja en mössa. Detta för att skänka lite glädje i allt det jobbiga, men även för att många barn har tappat sitt hår av behandlingar och därför kan behöva något som värmer och skyddar, eller helt enkelt för att det känns lite bättre att inte behöva visa sitt huvud utan hår.

Den insamlingen fick ihop 135 st mössor (ev några fler).

Nu har en ny dragit igång och denna gången kommer de att lämnas till Barnonkologen på Akademiska Sjukhuset i Uppsala.

Vad jag hittills kunde se så saknades det mössor av mindre storlekar och därför valde jag att sy några riktigt små. Det blev 2 st i stl 28/30 och 1 st i stl 32/34 och sedan hade jag en färdig i stl 6-12 månader som jag även skickar med.
Alla är fodrade med mjuk och skön jersey och vändsydda för att inte ha några skavande sömmar mot ett kanske redan ömt litet huvud.
Jag hoppas min gåva kan komma till glädje för några små barn och deras föräldrar. Mest av allt önskar jag att ingen skulle behöva få dem...men tyvärr är ju verkligheten så grym att även barn drabbas av hemska sjukdomar... =(

Jag kommer sy fler framöver när jag har en stund över.

Dockan Tilda visar hur mössan i stl 28/30 ser ut på.

Stl 28/30

Stl 28/30

Stl 32/34

Stl 28/30

Stl 6-12 månader


Fick även en beställning till ett syskonpar på ett par fleecefodrade mössor inför hösten (som känns som den redan är här för fullt) och vintern.

Den mindre mössan fick en liten söt knut uppepå och är i limegrönt tyg med blommor i olika färger, till denna ett par matchande vantar. Både mössa och vantar är fodrade med röd fleece. Stl 6-12 månader är det på detta setet, men det varor nog ytterligare ett tag.

Till stora tjejen blev det en enkel röd mössa med vita prickar som är fodrad med röd fleece. Den är i stl 3-6 år.

Hoppas nu de söta tjejerna ska hålla sig varma i vinter!

Mössa stl 6-12 månader med matchande vantar

Mössa stl 3-6 år


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar