onsdag 5 september 2012

Nytt klänningsmönster till baby!

Har haft en tanke på ett mönster rätt länge i huvudet nu på en klänning med puffärm till baby! Ja det går väl göra till större barn med för den delen, men tanken var att ha nåt fint att sy utöver body/byxa till de jag känner som fått barn och kanske en tjej. Det är ju kul med variation!

Så nu äntligen kom jag till skott med att rita ner min idé på papper och göra ett mönster av den.

Ärmarna har jag rynkat på overlocken innan jag sytt fast dem och även nertill före jag kantade med Cover Pron. Det är 3-vik på all kantning och jag har använt Hilcos marinblå interlock.
Även den prickiga delen är rynkad med overlocken innan jag sydde ihop dem med bröstpartiet.

Jag har ritat mönstret för både V-ringning och vanlig rundad, men på denna första så valde jag V-ringning då jag tyckte det passade bäst. Vid axeln har jag satt två KAM-knappar.

Pyntade med en liten rosett som jag gjort av en remsa från Cover Pron som jag körde ut i samband med kantningen.

Den är i stl 62/68. Provdockan är en 68:a så får ni en uppfattning. Men jag tycker man kan använda den redan från 62 då den annars snabbt blir för liten. Näst på tur tror jag ett par matchande leggings står faktiskt.


3 kommentarer: