tisdag 30 oktober 2012

Velourklänning till mig själv!

I onsdags när jag träffade sytjejerna (undra om det kommer nån kille nån gång med i gruppen?) så ritade jag av klänning nr 114 i Sömnadsmagasinet nr 2/2012 av snälla Jenny som delade med sig.

Igår var jag på Skroten i Kinna och passade då på att köpa tyg till den. Då jag längtade så att göra den så började jag igår och satt med den ca 2 timmar, men fick till slut inse att jag inte kunde vara uppe längre utan fick lägga den åt sidan.
Idag efter jag hade ridit på kvällen kastade jag mig ut i syrummet igen och fick den klar! :))
Den tog totalt ca 3 h för mig att göra.
Tygåtgång ca 1,5 m, sen tillkommer 2 sorters spets och knytband varav det ena löper i en kanal.
Hjärtat är en applikation av min älskade mors avlagda byxor och även tyget i nacken vid namnlappen är återbruk av ett par byxor och en kudde.


18 kommentarer:

 1. Så fin!! Jag älskar lappen i nacken med, vilken snygg detalj med de räfflade kanterna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Detaljer är kul att hitta på :) jättenöjd själv med den!
   Kram!

   Radera
 2. Vad snygg den blev, är den helt rak i modellen? Har gjort en själv av skjortmönster utan dragsko som blev lite för rak.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Nej den är inte helt rak, lite v-formad :)

   Radera
 3. Så himla fin den är, du är sååååå duktig!!!

  SvaraRadera
 4. Toppenfin!! Du är ju superduktig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!! Det är ju så kul när det blir bra!!

   Radera
 5. Går det att beställa en ??

  SvaraRadera
 6. Hej Camilla!
  På grund av att mönstret inte är mitt eget så är det tyvärr inte tillåtet att sy upp och sälja av denna modell. Kan bara sälja saker av mönster jag ritat själv eller som det uttryckligen getts ok på att man får sälja. Så tyvärr :/ men superkul att du gillade den såpass att du vill ha en! Paulina

  SvaraRadera
 7. Så fin och detaljerna gör den mer originell! Detta är nog den snyggaste av klänningarna jaghar sett i detta mönstret!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack för din fina kommentar, jätteroligt! Jag älskar den verkligen och har redan använt den mycket. Är lite sugen på att göra en variant till :)

   Radera
 8. Hej
  Gör en liknande o har problem med att få till dragskokanalen. Svårt att stryka insömnsmånen. Har du ngt bra tips? Tycker din klänning är underbar o den har gett mig inspiration.
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Vad roligt att min klänning har inspirerat dig att sy en egen!
   Angående infodringen så overlockade jag kanterna för att få den lite mer medgörlig att jobba med, velouren krullar ju sig gärna.
   Jag fuskade när det gäller dragskokanalen och sydde först ihop klänningen och efter det nålade jag fast och sydde dit ett sidenband som en kanal och sedan drog igenom bandet. Jag hade nämligen bara ritat av mönsterdelarna lite i panik av en kompis och sen väl hemma så hade jag ju ingen beskrivning så då blir det till att lösa det på eget vis, vilket oftast passar mig bäst ändå eftersom mönsterbeskrivningar ändå gör mig mer förvirrad än är till hjälp!
   Hoppas du får ordning på din! Hade vart jättekul att se! Kanske maila en bild eller länka till om du har en blogg så jag får se den klar sen?
   Själv är jag lite sugen på en svart med, får se om jag får tid till det framöver!
   Paulina

   Radera
 9. Vilken mysig blpgg du har, kikade in på tygaffärens blogg. Har aldrig besökt den affären, men dom verkar ha mycket fint. Snygg klänning du har sytt, har sytt två velourklänningar i mönster från Stoff o stil. Snygg etikett du har!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack!
   Ja Tygaffären har jättemycket fina tyger, bra priser och en ovanligt trevlig och hjälpsam personal! Yvonne är toppen!
   Tack igen!

   Radera