måndag 12 november 2012

Sovpåse och återbruk

Min lille Tino är egentligen ganska stor för sin ålder och han kommer när som helst lyckas klättra ur sin spjälsäng, vi har sett tendenser till det och det gör att vi är lite oroliga när han vaknar och inte säger till direkt.
Så tanken att ha honom i en sovpåse har funnits ett tag, men i helgen när vi hade besök av kompisar så berättade de att deras Ernst sover i en och att det funkar så bra. Ja just det, var ju det jag skulle sy!

Så idag åkte jag in på Jysk på hemvägen och handlade två quiltade filtar för 50 kr/st att sy två sovpåsar av. Hans blöja läcker nämligen en del nätter så om det funkar bra så vill jag ha en i reserv.

Idag har jag iaf sytt den första som nu ska utvärderas ett par dagar innan jag gör en till. Mönster hade jag inget, men utgick ifrån Novas senaste klänning faktiskt för lite mer rymd över axlarna och resten klippte jag på känsla bara, så om den sitter bra får jag rita av den till nästa.
Den är kantad med Hilcos interlock och har KAM-knappar stl 16.

Efter det rotade jag lite i en påse svärmor lämnade med avlagda kläder idag. Hittade ett par jättefina linnebyxor i jeansfärg, de fick direkt bli ett par enkla muddisar till Tino. Behöver lite enfärgat att matcha med och jag plockade nyligen bort lite byxor som blivit små. Hoppas de ska passa bra!!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar