fredag 7 december 2012

Halskrage

Har tidigare gjort fleecefodrade halskragar och scarfs med knäppning i nacken men kände jag ville göra en modell att dra på med.

Jag ritade modellen med utgång från en huvtröja i stl 92/98 som jag ritat själv. Efter det klippte jag på frihand en form tills jag blev nöjd. Sen mätte jag ut muddväv efter den halsringning jag gjort.
Passade på rita av modellen innan jag började sy ihop delarna.

Tyget är interlock köpt hos Sydilla, naturvit fleece på undersidan och marinblå muddväv från Stoff och Stil.

Kragen är vändsydd både på utsida och insida för att inte skava mot halsen. Lät det vara rå kant runtom hela med overlock för jag tycker det kan vara snyggt och håller sig platt och fint mot om jag vändsyr den, smaksak antar jag!
Halsmudden är vikt så man kan dra upp den över hakan om det behövs.

Denna är tänkt till Tino men jag tror den kommer passa även Nova. Spännande att se i morgon. Ska sy en till henne med men vill se om jag ev behöver öka på måtten lite.
Kanske ska göra en till mig med att ha när jag ska till Åre i mars?!

Nu blir det sova så jag orkar stå på marknaden i morgon!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar