onsdag 9 januari 2013

En sovpåse till

För ett tag sedan sydde jag en sovpåse till Tino, främst för att han ska ha benen instängda så han inte kan försöka klättra ur spjälsängen.
Men även väldigt bra då han aldrig stannar under täcket där man lägger honom. Han är lagom varm och go med denna som inte är så tjock. Vissa kvällar lägger vi en liten filt uppepå, den är ju bara kvar en stund men på detta sätt blir han aldrig kall iaf.

Jag köpte material (2 quiltade plädar på Jysk) direkt men sydde bara en till att börja med för att utvärdera om han ens ville sova med den och om min modell funkade. Nu vet vi att han sover jättegott i den och eftersom blöjan nu läckt två gånger på natten så jag fått paniktvätta och sedan torktumla så var det hög tid slutföra nr 2 nu!
Klippte den i förrgår och satte kantband vid ärmarna i går kväll...men så idag satte jag resten, sydde ihop och knappade den. Klart!

Den fick de knappar jag gillar minst eftersom han bara sover i den...så den är inte precis välmatchad, vill förklara det då den inte är något av de grejer jag är stoltast över. Men den är iaf väldigt funktionell :))
2 kommentarer:

  1. Smart grej! Vad mycket det finns nu förtiden som inte fanns när mina barn var så där små.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja men de påminner om de åkpåsar som fanns med armar när jag var liten på 70-talet. Väldigt käckt när man kan skapa efter behov :))

      Radera